Què volem? Declaració de principis

 • Com a jovent del Priorat, funcionem assembleàriament , que és una forma d'organitzar-nos i alhora un posicionament polític.
 • Apostem per la independència dels Països Catalans: després de més de 350 anys ocupades pels estats espanyol i francès, aquests han demostrat que les seves estructures només serveixen per intentar esborrar la nostra llengua i cultura (a més d'espoliar-nos econòmicament).
  Conseqüentment som internacionalistes i ens solidaritzem amb tots els pobles que lluiten per la seva llibertat.
 • Apostem pel socialisme d'arrel marxista: les persones treballadores no tenim res a guanyar en la societat de classes on som explotades per què s'enriqueixin empresaris o empreses de distribució d'aliments a costa del nostre treball. Les grans propietats agràries poden permetre's mecanitzar la producció i baixar el preu de la mercaderia, fet que fa baixar el preu del producte i que ens paguin menys a nosaltres per la nostra feina, més sacrificada. A més, les actuals ajudes agràries afavoreixen els grans terratinents.
  Ha de ser l'estat català qui, sota el control popular, distribueixi les terres, maquinària, treball i la riquesa.
 • Apostem per la lluita feminista: És la resposta al patriarcat de tall cristiana que ens diu de què hem de treballar, com ens hem de comportar, a qui podem estimar i com han de ser les nostres experiències sexuals. Uns Països Catalans socialistes però masclistes provocarien que el 50% de la societat estigués oprimida per l'altre meitat i això no seria just.
 • Som antifeixistes: combatem la discriminació per raons de sexe, cultura o ètnia.
 • Ens emmarquem en l'Esquerra Independentista com a Moviment Català d'Alliberament Nacional i amb l'Esquerra Independentista del Camp a nivell local.
 • Lluitem per la llibertat dels presos polítics que combaten l'opressió espanyola, francesa i capitalista.